2002. június 10., hétfő

Show-Vár (szerző: Eszter)

Múlnak az évek, jönnek-mennek a show-k, "show-zunk", játszunk, emésztünk. Minden shownak más íze volt - mondhatnám közhelyesen. Az állatkertesnek vidám, napfényfoltos íze volt, a tanárok állatjelmezben, számháború és a feleljthetetlen paprikáskrumpli műanyagtányérban; egy szó mint száz, jól show-zoo-tt program volt, igaz, a lelkesedés ifjú korunk kontójára írható.

Aztán jött az eu-SHOW, annak már-már komoly, gimnazista íze volt, zászlólobogós, tiszta színei voltak, osztályokfeletti hangulata, a könyvtárban birkózás és veszekedés az iratokért, az aulában pedig vérre menő harc folyt a színes magazinok képeiért, kicsit kásoz-íze volt ennek a show-nak, nemzetiszín, mégis hanyatló lelkesedés. Eltelt ismét két év, és egy új receptet alkalmaztunk: végy egy iskolát, "SHOW-zd be" jól; hagyd állni pár napig, aztán összegezd egy kellemes kis riportban.

Mi jó egy show-ban? A rendkívülisége; az, hogy hazatelefonálok, hogy "anyu, nem megyek haza, mert festünk". Más ízek és hanguatok jelennek meg ilyenkor egy jól "beSHOWzott" társaságban. Röhögünk egymás jelmezén, ami jelen esetben kalauzjelmez volt; hallgatjuk a sztorikat a szó szerint vett értelemben "meghasonlott" jegyellenőrökről...

A feladatok szellemes szövegűek voltak, kétségtelen, hogy a legnépszerűbb feladat a helyszínelés volt, kint a várunkban, a Nyugatinál; ami "most már az én házam, az én váram"... Ez biztosan megmarad ebből a SHOW-ból. Mármint az, hogy sajátomnak tekintem a Nyugatit.

A könyvtár küzdőterén a hangulat mit se változott az "EUs" idők óta; avagy sikerül-e átugranom a vadul lapozó, előttem elterülő várszolgán, vagy nem? Vagy: hány perc alatt lehet átlapozni egy kb. 300 oldalas Blok-kötetet, és megnézni, melyik versszak kezdődikk az "Ormain" szóval?

Szívesen követtem volna még az eseményeket, de miután egy jóhiszemű várifjú lábon dobott egy diszkoszként(?) funkcionáló autógumival, úgy éreztem, az "elSHOWzott" napnál nincs rosszabb, meg hogy kicsi a bors, de erős; pont ezért, hogy meglegyen a nap sava-borsa, én elmegyek egy vártársammal az Amélie csodálatos élete c. édes!!! filmre, a sok SHOWs után.

De ez a történet már egy másik esszét kíván...

EREDMÉNYEK

Sorszám; Vár [helyszíne]; Osztály; Helyezés
I. IPARMŰVÉSZETI 12.D 15.
II. AQUINCUM 12.B 2.
III. NEMZETI GALÉRIA 10.A 13.
IV. VIGADÓ 7.B 19.
V. NEMZETI MÚZEUM 9.D 17.
VI. VÁSÁRCSARNOK 12.C 1.
VII. KIRÁLYFÜRDŐ 7.A 16.
VIII. ÁLLATKERT 9.C 20.
IX. MÁTYÁS TEMPLOM 9.A 11.
X. NYUGATI PÁLYAUDVAR 11.C 10.
XI. OPERA 8.B 14.
XII. VÍGSZÍNHÁZ 11.B 4.
XIII. SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM 10.B 18.
XIV. KÖZGÁZ 10.D 9.
XV. SZABÓ ERVIN KÖNYVTÁR 12.A 6.
XVI. LEVÉLTÁR 11.A 5.
XVII. BAZILIKA 11.D 3.
XVIII. SZÉCHENYI FÜRDŐ 10.C 7.
XIX. VAJDAHUNYAD-VÁR 9.B 12.
XX. GELLÉRT SZÁLLÓ 8.A 8.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése