2003. január 17., péntek

Az NBA meg a kuvaitiak - Gólyatábor, nyár (Áder András)

Nagyon izgatottan nézelődtünk a Déli pályaudvaron. Kíváncsiak voltunk, milyenek lesznek leendő osztálytársaink, barátaink, barátnőink. Szinte mindenki jelen volt, de az osztályfőnökünket nem láttuk. Annyit mindenki tudott róla, hogy magasságát illetően az NBA-ben is helytállna. Mikor ő - Schultheisz György - is megjelent, elindultunk a vágányok felé. Miután felszálltunk a vonatra, ki szomorú, ki érzékeny búcsút vett szüleitől, rokonaitól. Az elindulás után kérdezősködni kezdtünk egymásról. Étellel kínálgattuk a mellettünk ülőket, és őszintén szólva ezzel mindenki jól járt. A másfél órás út után leszálltunk a vonatról, és batyóinkat a tanárok által kijelölt helyre raktuk. Kis gúnyos nevetéssel bandukoltunk a táborhely felé, láttuk ugyanis, hogy a kilencedikes-tizedikes fiúknak kell besegíteniük a bőröndök hordásában. A házakhoz érve a kárörvendés irigységbe csapott át, látván, hogy a nagyfiúk az utánfutón utazhattak a bőröndök között. Még aznap este egy tizedikesek által készített műsoron vettünk részt. Sokszor abba kellett hagynunk a foci- és pingpongmeccseket a nagy esők miatt. Ha nem sportoltunk, szívesen mértük össze műveltségünket a vetélkedőn, vagy hallgattuk a Zsóka-Dávid-Ambrus alkotta együttest. Mégis a focibajnokság volt az egyik legizgalmasabb esemény. A két hetedikes osztály nagyon sportszerű találkozót játszott. A bírói hármas a világbajnokságon is nuygodtan dirigálhatott volna a ghánaiak vagy a kuvaitiak helyett. Osztályunk a kabalalopós versenyen is kitűnő teljesítményt nyújtott. Nem beszélve a romantikus komédiáról, amit előadtunk. Az utolsó nap Tihanyba mentünk át. Az ottani feladatok is rendkívül érdekesek voltak. A táborhelyre visszaérve szmorúan kezdtünk csomagolni, mivel nagyon jól éreztük magunkat. Sajnálkoztunk, hogy miért nem egy hétig tart a gólyatábor.

Szeptember 2-án örültünk, hogy iskolába kell jönnünk, hiszen újra találkozhattunk új barátainkkal. És minduntalan izgatottan várjuk a további eseményeket.

*

(Ne búsuljatok! Elképzelhető lehetőségként merül föl egy végtelenségig tartó gólyatábor vagy bármilyen iskolai rendezvény. Már dolgozom "Örökké gólyabál" című művemen - a szerk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése