2003. január 17., péntek

Helyvektor kezdőknek (Bernát Saci, Knébel Dóri)

Eleged van a sörből és a hideg szendvicsekből? - Irány a konyha!

1. Vegyél elő 1 lábost, töltsd fel 3/4 részig vízzel és rakd fel forrni (buborékok)
2. Rakj bele 1 csipetnyi sót és 1 zacskó csövestésztát, hagyd benne addig, amíg megpuhul (kb. 10 perc)
3. Szósz: a) apróra vágott sonkakockákat, 1/4 hagymát megpirítasz serpenyőben kis olajban, hozzáadsz egy kis oregánót; b) 1 üveg paradicsomszósz (pl. Uncle Ben's)
4. Vegyél elő 1 jénait (tűzálló üvegtál), rakd bele: a) a tésztát; b) a szószt (mindent önts össze); c) reszelt sajtot rakj az egész tetejére
5. 180°C-on / középállás (gáztűzhely) süsd (figyeld!), amíg aranybarna nem lesz a sajt, a tészta pedig ropogós

KÉSZ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése